ОСТАННІ НОВИНИ

Сихівчани пікетували поліцію через нічний продаж алкоголю

|

Сьогодні, 24 лютого, сихівчани пікетували районну адміністрацію та відділ поліції, аби держпосадовці звернули увагу на порушення закону, яке вже призводило до загибелі людей, передає кореспондент Львівського порталу.

IMG_20160224_104511

За словами мешканців Сихова, які прийшли на пікет, заклади Red night sity та супермаркет «Наш» продають алкоголь у нічний час, що підвищує криміногенний рівень району. Як розповів один з керівників ГО «Варта руху» Андрій Зазуляк, нічні дебоші не лише заважають сихівчанам, а й призводил до смертельних випадків.

«Ми вже понад рік боремося з незаконним продажем алкоголю. Ми багато разів зверталися до районної адміністрації та поліції, проте наразі немає жодного результату. У грудні через сутичку, яку спричинили п’яні дебошири, у грудні загинув львів’янин, а рік перед тим – працівник ДАІ. Скільки ще треба смертей, щоб влада почала жорсткіше реагувати н незаконний продаж алкоголю уночі?», – обурюється активіст.

Спочатку пікетувальники до Сихівської районної державної адміністрації. За словами заступника голови адміністрації Івасюка Володимира, посадовці зробили все можливе, аби припинити незаконний продаж алкоголю після 22-00 години.

IMG_20160224_104442

«Законом заборонено продаж алкоголю після 22-00. Ми зафіксували порушення цієї норми, тому деяким закладам було взагалі заборонено торгувати після 22-00. Проте власники цих закладів пішли проти заборони, тому їхня справа наразі у суді. Міру покарання визначатиме суддя. Ми діємо в рамках і маємо обмежені повноваження», – розповів він.

Після цього пікетувальники рушили до поліції. Начальник Сихівського райвідділу поліції одразу вийшов до людей та запевнив, що всі необхідні міри було прийнято, проте без допомоги з боку активістів поліція безсильна.

«Якщо ми самі купимо алкоголь і зафіксуємо цей випадок, то поліцію обвинуватять у про вокативній діяльності. Саме тому нам потрібно, щоб громадськість створила прецедент та викликала поліцію. Без активістів наші рейди не мають жодного змісту, адже без складеної заяви та протоколу незаконного продажу ми не можемо нічого вдіяти.

IMG_20160224_104913

Представники активістів та поліції провели нараду, на якій вирішили діяти спільно. ПредставникНародного руху України Юрій Гермоанович розповів, що активісти та поліція зроблять все можливе, аби припинити незаконний продаж алкоголю після 22-00 години.

«Поліція погодилася збільшити патрулювання біля Red night sity та супермаркету «Наш», які є найбільш проблемними точками. Також ми проведемо ряд спільних рейдів торгових точок на предмет нічного продажу алкоголю», – сказав Ю.Германович.

Фото: Ярослав Сиваківський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *