ОСТАННІ НОВИНИ

Оксана Новікова: «Росія нав’язує правила, з якими не погодиться жодна цивілізована країна»

|

Власниця кримського кафе у Львові розповіла, чому покинула окупований Крим, про облаштування на новому місці та очікування від влади:

nov

«В Криму було дуже багато людей, які думали, що Майдан переміг і що в нас все вийде. Але Росія думала інакше. Бізнес у Криму був осторонь від громадської діяльності, і це зіграло на руку окупантам. Ми хотіли організуватися, проте не знали, до кого йти. Зібрали свій Майдан, проте вже нічого не змогли вдіяти. Згодом стали свідками того, що ти можеш займатися своєю справою, проте це не дає жодних гарантій, що згодом в тебе цю справу не заберуть. Соціальна активність забезпечує певний рівень захисту, а цього в Криму не було.

Я впевнена, що наш Крим повернеться, але не знаю коли. Росія веде гібридну війну по всьому світу, а війна на всі боки пагубна для будь-якої країни. Конфлікт, який ми зараз спостерігаємо, має ментальний характер, а не етнічний. Росія хоче нав’язати правила, з яким не погодиться жодна цивілізована країна.

Ми нещодавно відкрилися тільки тому, що документи від санепідемстанції перестали бути необхідними. Я за чесний бізнес, і ми не могли відкрити свій заклад тільки через тяганину з боку санепідемстанції. Чесних підприємців дуже багато, як і хороших спеціалістів. Треба просто спростити правила гри та дати всім можливість працювати і заробляти гроші, а не подавати якусь одноразову допомогу та пільги.

Владі подобається схеми, які вибудував Янукович, тому вона не спішить нічого змінювати. Вони показують нам зміни на певних ділянках, але система швидко вчиться їх обходити. Проте люди не згідні жити по старих правилах, і ведуть боротьбу проти системи. Зміни вже відбуваються, а політики, які цього не розуміють, незабаром опиняться поза грою».

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *