ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові незабаром реанімують занедбаний кінотеатр

|

Сьогодні,23 лютого, депутати Львівської обласної ради спробували попрацювати у кінотеатрі «Львів», що у Стрийському парку, і зробили давно очевидний висновок: далі так бути не може. Таким чином, кінотеатру пообіцяли дати шанс на друге життя Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Так, кінотеатр «Львів», що у Стрийському парку,  колись один з найбільших у місті, сьогодні на межі зникнення. Якщо не провести капітального ремонту, за кілька років він може просто розвалитися.  Приміщення, яке збудоване у  1903 році,  58 років тому переобладнали у кінотеатр.

Це був один з найкращих кінотеатрів Львова –  величезний зал з підвищенням, широкий екран.  Тепер  він практично не працює, лише літом у ньому крутять старі фільми.  Обладнання,  яке є у кінотеатрі непридатне для показу сучасних стрічок, а на закупівлю нового потрібно близько 5 мільйонів гривень.

В приміщенні грибок, а у  глядацькому  залі підлога  прогнила і провалюється під ногами, опалення не працює.  Як стверджує  теперішній директор кінотеатру «Львів» Мирослав Аринович,  коштів на ремонт будівлі не виділяли з 1963 року. Своїми силами  працівники лише підтримували  велику споруду, загальна площа якої 2000 квадратних метрів. Щоб зараз довести кінотеатр до ладу, за підрахунками експертів,  потрібно понад 20 мільйонів гривень. Таких коштів обласна рада своєму комунальному підприємству виділити не може.

З ініціативи заступника голови  Львівської обласної ради Володимира Гірняка 23 лютого  відбулося виїзне засідання постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та ЗМІ та комісії з питань комунального майна та приватизації. Депутати працювали в кінотеатрі,  аби на власні очі побачити проблеми закладу культури.

На засідання запросили громадськість, щоб  разом вирішити подальшу долю кінотеатру «Львів». За словами депутатів, обласна рада до 20 березня прийматиме  пропозиції від громадських організацій.  Відібравши найуспішніші, можна буде шукати інвесторів. Під час виїзної комісії було чимало слушних пропозицій, відтак є сподівання, що кінотеатру «Львів» вдихнуть нове життя.

Фото: lviv.nezabarom.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *