ОСТАННІ НОВИНИ

Мінекономрозвитку шукає нових керівників чотирьох великих держкомпаній

|

Мінекономрозвитку оголошує конкурси на посади керівників чотирьох великих держкомпаній. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

376

За даними відомства стартує конкурсний відбір на посади керівників ПАТ «Центренерго», УДППЗ «Укрпошта», ДП «Завод «Електроважмаш» та ДП «Укренерго».

З умовами конкурсів, описом посад та переліком документів можна ознайомитися на сайті Мінекономрозвитку в розділі Вакансії.

Цікаво, що перелік документів було скорочено: довідка про відсутність судимості не вимагається. Строк подачі документів – до 18:00 15 березня 2016 року (включно).

Відбір проходитиме у 2 етапи. На першому етапі оцінювати претендентів буде комісія при Комітеті з призначень, яка відбере від 2 до 5 фіналістів. На другому етапі Комітет з призначень вибере з-поміж фіналістів найбільш кваліфікованого претендента і рекомендуватиме КМУ його призначення.

Комітет з призначень складається з п’яти міністрів та п’яти незалежних експертів.

Довідково про компанії

ПАТ “Центренерго” підпорядковується Міністерству енергетики та вугільної промисловості та входить до ТОП-100 найбільших держпідприємств України. Компанія є другим за потужністю в Україні виробником теплової енергії (7660 МВт), у розпорядженні якого знаходяться три електростанції у промислових районах Київської, Харківської та Донецької областей. У 2014 р. її доля у виробництві електроенергії в Україні складала 7% (18% від загального об’єму виробництва теплової енергії). За 9 місяців 2015 р. чистий збиток ПАТ  «Центренерго» склав 82 млн. грн. у порівнянні з чистим прибутком 219 млн. грн. за аналогічний період минулого року.

УДППЗ «Укрпошта» підпорядковується Міністерству інфраструктури і входить до ТОП-100 найбільших держпідприємств України. ДП «Укрпошта» є національним оператором поштового зв’язку України, що перебуває у повній державній власності. Підприємство має 29 філій (у тому числі 25 обласних дирекцій) і більш ніж 11 800 поштових відділень по всій країні, що на сьогодні є найбільшою мережею в Україні. «Укрпошта» має понад 77 тис. співробітників і щороку здійснює обробку та доставку споживачам понад 240 млн. поштових відправлень, 16 млн. посилок і відправлень з оголошеною цінністю, 15 млн.  переказів, і доставляє понад 83 млн. пенсій. За 9 місяців 2015 р. чистий прибуток зріс у 2,5 рази у порівнянні з аналогічним періодом минулого року до 30 млн. грн.

ДП «Завод «Електроважмаш» підпорядковується Мінекономрозвитку і входить до ТОП-100 найбільших держпідприємств України. Завод виготовляє транспортне обладнання для шахт і залізниць, а також: турбогенератори, гідрогенератори та електрообладнання постійного струму. Обладнання виробництва «Електроважмаш» використовується у понад 40 країнах світу. Турбогенераторами виробництва ДП “Завод “Електроважмаш” укомплектовано 73% потужностей ТЕС України, а на частку гідрогенераторів виробництва ДП “Завод “Електроважмаш” припадає 78% встановленої потужності ГЕС України. Підприємство постачає продукцію на ринки: Європи, Азії, Латинської Америки та Близького Сходу. Партнерами підприємства є такі компанії, як “Siemens”, “ArcelorMittal” та інші. За 9 місяців 2015 року чистий збиток склав 53 млн. грн. За 9 місяців 2014 року чистий прибуток становив 84 млн. грн.

ДП «Укренерго» підпорядковується Міністерству енергетики та вугільної промисловості України та входить до ТОП-100 найбільших держпідприємств України. Підприємство здійснює централізоване управління об’єднаною енергетичною системою України та транскордонними ЛЕП і надає диспетчерські послуги учасникам енергетичної системи. «Укренерго» здійснює оперативний контроль за обсягом виробництва електроенергії та веде моніторинг генераторних установок виробників, запасів палива й економічної ефективності виробництва з метою вирівнювання обсягів споживання та виробництва. Через свій статус природної монополії тарифи для підприємства встановлює регулятор галузі. «Укренерго» об’єднує сім регіональних енергетичних мереж і обслуговує 23 тис. км ліній електропередач із напругою 220–750 кВ. Підприємство регулярно проводить аукціони та продає права на експорт електроенергії з України до сусідніх країн. За 9 місяців 2015 року чистий прибуток ДП «Укренерго» склав 408 млн. грн. у порівнянні з чистим збитком 478 млн. грн. за аналогічний період минулого року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *