ОСТАННІ НОВИНИ

Росія планувала йти війною на Київ, - Пашинський

|

Росія планувала вторгнення в Україну у 2014 році, Крим був лише фрагментом. Про це під час засідання комітету ВР з питань нацбезпеки заявив голова комітету Сергій Пашинський, передає УП.

ато

Його заява базується на стенограмі засідання РНБО від 20 лютого 2014 року, яку було оприлюднено під час засідання.

Сергій Пашинський  заявив, що вже влітку 2013 року Путін заявляв, про намір захопити 10 областей, і рухався в цьому напрямку.

Кремль планував захопити Крим, схід та південь України і сполучити загарбані території із Придністров’ям.

Росія не змогла повністю реалізувати свої задуми, зазначили учасники засідання комітету.

Путін не виключав введення військ на території України, щоб не допустити її інтеграції в НАТО.

Так, як сказано у стенограмі, Росія станом на березень стягнула до Криму додатково 7 тисяч військових.

Крім того, Росія стягнула свої війська уздовж всього українсько-російського кордону. Зокрема, на Чернігівському напрямку в районі Клімово (Брянська область РФ) перебували 4 тисячі військових, 50 танків, 280 БТР, 20 ударних вертольотів, на аеропорт Клімово також були перекинуті винищувачі.

“Прикордонник нам доповідали, що та тактична група отримала команду йти на Київ – це 3-3,5 години”, – сказав Пашинський.

 

Коментарі

  1. Нехай не вішають людям лапші на вуха!шановна влада віддала наш Крим без єдиного пострілу без оборони без захисту а військові з частин озброєні до зубів мали нсказ ід нашого керівництва покинути частини і їхати долому хоча одноголосно казали що можуть дати відсіч нападникам! зрада!ганьба! Від цього все пішло і триває далі.хто з ким заодно скоро вилізе.всі ді знаються хто є хто.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *