На кордоні затримали українця та двох африканців з чужими паспортами

|

Впродовж двох останніх днів на українсько-польському кордоні, у пунктах пропуску «Краковець» та «Шегині» було попереджено два випадки порушення державного кордону по чужим паспортним документам, а також спроби переміщення через кордон психотропних речовин та електрошокерів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

прикордонники

Так, в пункті пропуску «Шегині» на пішому переході прикордонники завадили незаконному перетину кордону двома громадянами Республіки Гана,34-річним чоловіком та 30-літньою жінкою. Аби перетнути кордон вони подали на паспортний кордон чужі документи – паспорти Гани та Німеччини. Однак в інспектора прикордонної служби виникли сумніви щодо належності документів пред’явникам, що також підтвердилось у ході співбесід та перевірки баз даних. Відносно затриманих громадян складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Через деякий час у цьому ж пункті пропуску було затримано українця, який намагався виїхати з України з використанням недійсного паспортного документу. 45-річний уродженець Чернівецької області, через проблеми із законом у Євросоюзі вже вкотре намагався перетнути кордон з паспортами, що були отримані незаконним шляхом на різні імена. Окрім складання протоколу про адміністративне правопорушення за спробу незаконного порушення державного кордону України, прикордонники також направили повідомлення представникам Національної поліції про виявлення ознак злочину за статтею 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

Також цими вихідними у пункті пропуску «Краковець» прикордонники завадили переміщенню через кордон у двох випадках в рейсових автобусах 50 штук таблеток «Феназепам», які класифікуються як психотропні засоби, що заборонені до вільного переміщення через кордон, та 10 штук електрошокерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *