ОСТАННІ НОВИНИ

Горохом об стіну: дельфінарію у Трускавці експлуатація тварин коштує 500 гривень

|

З Трускавецького дельфінарію «Оскар» стягнули штраф у 510 гривень за жорстоке поводження з морськими тваринами. Про це повідомляє зоозахисниця Наталія Вишневська на своїй сторінці у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

дельфінарій

За словами активістки, за жорстоку експлуатацію тварин, внесених до червоної книги України (а саме тримання їх у не морській воді, використовування для розваг тощо) з дельфінарію стягнули символічні 510 гривень.

«За пряме порушення ст.25 Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження”, де прямо забороняються дельфінарії без морської води, за відсутність документів на легальне придбання дельфінів, за відсутність дозволів на використання червонокнижних тварин в неволі, за повну нелегальну діяльність закладу – Трускавецького дельфінарію, український суд притягає порушника до виплати лише штрафу у розмірі 510 грн1»,  -повідомляє зоозахисниця.

Відтак, зоозахисники перебувають у відчаї, адже надіялися, що суд зможе закрити розважальний центр з дельфінами.

«Куди ми тільки не зверталися! І в комітет з екополітики ВР,  і в Мінприроду, і в поліцію, і в Екоінспекцію. Все марно», – зазначає Н. Вишневська.

Також зоозахисниця вважає, що відкривати такі «незаконні» дельфінарії в Україні – це вже традиція.

«Такі дельфінарії заборонені, а їх відкривають без документів, сплачують 510 грн. штрафу і надалі експлуатують тварин. Це ж не макаронна фабрика, це живі істоти, які страждають у цих бетонних бляшанках з хлорованою водою, яких виловили в морі, забрали в них все – життя на волі, сім’ю…», – підсумовує активістка.

Постанова суду:  http://reyestr.court.gov.ua/Review/55146376

Раніше Львівський портал повідомляв, що дельфінарій у Трускавці відкрили незаконно. Також Держекоінспекція хотіла забрати дельфінів із Трускавецького дельфінарію «Оскар».

Фото: o-deti.od.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *