ОСТАННІ НОВИНИ

Голова сільради на Львівщині «провернув» земельну аферу на 500 тисяч

|

На Львівщині голова сільради «прокрутив» шахрайство, за якого незаконно виділив три земельні ділянки особам. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області.

земля

Як встановили правоохоронці, голова сільради свідомо видав громадянам фіктивні документи на три земельні ділянки загальною площею один гектар для будівництва житлових та господарських будівель. Під час виготовлення технічної документації із землеустрою, усі ці документи були внесені недостовірні дані про розташування ділянок.

Так, згідно документації, яку виготовив голова, виділені ділянки є у межах населеного пункту, у той час як насправді вони є поза цими межами та належать до земель сільськогосподарського призначення, а тому не можуть бути виділені громадянам для будівництва і обслуговування житлових будинків.

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадяни отримали також фіктивні довідки щодо здійснення землекористування, акти встановлення та узгодження меж земельних ділянок та акти приймання-передачі межових знаків на зберігання.

На підставі отриманих фіктивних документів землі з власності держави були незаконно вилучені, а громадяни оформили на них право власності. Таким чином державі було завдано збитків на суму понад п’ятсот тисяч гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст.366 (службове підроблення) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк  до трьох років та штраф.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *