ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартує проект «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину»

|

Письменниця та головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка започатковує у Львові новий проект під назвою «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину». Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

12764878_1025209160871913_4902482934411079403_o

«Я вирішила запросити до проекту 12 жінок, які для багатьох у нашому середовищі є моральними авторитетами, а ще людьми, які свої слова підтримують діями. Серед запрошених до проекту жінок – Ольга Герасим’юк, Зоя Казанжи, Лариса Денисенко, Ірина Подоляк, Юлія Міщенко. Всіх імен не відкриваю, нехай буде інтрига. Ми довго жили у суспільстві, в якому ніхто не говорив про цінності як головні підвалини того спільного дому, який ми будували. Відтак будували кособокий дім, який дуже легко розвалити. Революція гідності лише зупинила цей безтямний процес, а загарбницька війна показала, як ці стіни падають і стають руїнами. І ми знову стоїмо на руїнах, і нам треба закладати нові підвалини. Поки для нас цінності – чесність, справедливість, рівність, людяність, милосердя – не стануть щоденною практикою, а не лише красивими словами, ми не зможемо збудувати повноцінне суспільство. Говорити про цінності – не просто важливо, а життєво необхідно», – розповідає Мар’яна Савка.

Власне, цей проект – це цикл 12-ти публічних інтерв’ю з цікавими і впливовими жінками. Він має кілька завдань. Перше – озвучити важливі та болючі для суспільства теми. Друге – від розмови перейти до реальної допомоги. Цим проектом збираємо кошти для ремонту і облаштування дитячої кімнати освіти і відпочинку у львівському Охматдиті.

Перша зустріч у рамках проекту відбудеться у п’ятницю, 26 лютого, у Львові у дворику «Копальні Кави». Героєм публічного інтерв’ю стане відома телеведуча, перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк. А цінність, про яку розмовлятиме з нею Мар’яна Савка, – Рівність.

Усі інтерв’ю і додатково написані учасницями проекту есеї про цінності стануть книжкою, яка буде презентована навесні 2017 року.

Фото: організатори

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *