ОСТАННІ НОВИНИ

Яресько просить ветувати закон про держфінансування ПТУ

|

Міністр фінансів Наталія Яресько просить Президента України ветувати закон по державне фінансування ПТУ. Про це повідомляє УНІАН.

PTU'

Міністр фінансів України Наталія Яресько підтвердила, що Мінфін пропонує президентові Петру Порошенку ветувати закон щодо фінансування закладів професійно-технічної освіти з державного й обласних бюджетів.

За словами спікера, за наявною в нього інформацією, міністерство підготувало вето на закон «Про внесення змін до закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансування професійно-технічної освіти» (№3830-3), котрий довго розроблявся у профільному комітеті парламенту для вирішення питання з фінансуванням ПТУ. Він зазначив, що недоцільно роботи такі кроки без консультацій з Верховною Радою.

У відповідь Яресько підтвердила, що підготовлено вето на даний закон, оскільки ухваленим Верховною Радою законом пропонується вирішувати проблему фінансування ПТУ за рахунок освітніх шкіл. За її словами, це не є вирішенням проблеми. Міністр підкреслила, що уряд виділив 500 млн грн на фінансування ПТУ в 2016 році.

За її словами, також з бюджетним комітетом парламенту підготовлено рішення, яке дозволить зробити суттєвий крок на шляху до вирішення питання щодо фінансування профтехосвіти.

Фото: korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *