ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівському ОХМАТДИТі виконали унікальну операцію

|

У Львівському ОХМАТДИТі виконали унікальну операцію з видалення вродженої дермоїдної кісти спинки носа дитини. Це рідкісний випадок у медицині, тому спершу батьки хотіли оперувати восьмирічного сина за кордоном, але обрали львівську лікарню. Цю подію Львівському порталу підтвердив в.о. головного лікаря Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ» Вальдемар Надіжко.

190

Як вдалося з’ясувати, кіста була на спинці носа (між носовими кістками і шкірою), вона періодично нагноювалася і спотворювала ніс і обличчя дитини. Від неї йшов каналець до кінчика носа, який відкривався отвором на шкірі і з нього постійно були виділення (в т.ч. окремі волосинки, які містила ця кіста). Другий каналець проникав углибину під носові кістки.

Перед операцією зробили томографію (МРТ) і виявили, що другий каналець закінується в носі. Такі кісти іноді можуть мати сполучення другого канальця з порожниною черепа. Але, на щастя, у пацієнта був більш сприятливий варіант.

Унікальність цієї операції полягає у застосуванні ощадливого мінімально травматичного ринопластичного доступу. Після неї на носі не зостанеться жодних рубців.

Для операції запросили пластичного ринохірурга Василя Олашина, асистував дитячий ЛОР з Львівської ОДКЛ ОХМАТДИТ Федір Юрочко…

«Суть операції – повне видалення дермоїдної кісти з канальцями з ринопластичного доступу, після операції на носі не буде жодних рубців, доступ ощадливий, мінімально травматичний. Оскільки кіста перед операцією періодично нагноєвалася, то були внутрішні рубці, що ускладнювали усунення кісти і її канальців. Така вроджена патологія дуже рідкісна – вона трапляється орієнтовно 1 на 40000 новонароджених. Це перша подібна операція в ОХМАТДИТі з використанням ощадливого ринопластичного доступу… Її виконували під загальним наркозом приблизно три години. Дитина гарно перенесла операцію і зараз почуває себе добре», – коментують медики.

Ілюстрація із соцмереж

Коментарі

  1. Так у нас лікарі на нещасних інструментах нещасною апаратурою рятують життя людей і ще знаходиться якась сволота яка їх підставляє.в нашій державі лікар на рівні прибиральника по зарплаті.держава нічого не робить для лікарень ні фінансування нічого.страхова медицина ось що нам потрібно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *