ОСТАННІ НОВИНИ

«Самопоміч» вслід за «Батьківщиною» вийшла з коаліції

|

Політична партія «Самопоміч» виходить із проєвропейської коаліції. Відповідне рішення проводу об’єднання опубліковано на сайті партії, передає кореспондент Львівського порталу.

165

«16 лютого 2016 року український народ став свідком відвертої змови між вищим керівництвом держави з однієї сторони та олігархами і підконтрольними їм силами в парламенті з іншої. Відбулась спроба остаточного цементування влади клептократії та олігархії в Україні. Став очевидним владний союз, до якого увійшли частина фракції Блоку Петра Порошенка, «Народний фронт» та уламки Партії Регіонів, підконтрольні низці олігархів. Такі дії делегітимізували Уряд України, є замахом на державний устрій країни та остаточно розвалили парламентську коаліцію «Європейська Україна». Особливо цинічно, що такий союз оформився напередодні річниці розстрілу патріотів на Майдані та трагічних подій під Дебальцевим», – йдеться у повідомленні.

«Самопоміч» не бачить можливостей більше перебувати у чинній коаліції, водночас обіцяє підтримувати стратегічні питання обороноздатності країни, європейській інтеграції та зростанню добробуту людей.

«Враховуючи це, Провід партії Об’єднання «Самопоміч» ухвалив:

– визнати неможливим подальше перебування Об’єднання «Самопоміч» в союзі з політичними силами, які стали учасниками олігархічного перевороту в парламенті та припинити участь в парламентській коаліції;

– ініціювати створення платформи для об’єднання експертних та громадських середовищ на національному та регіональному рівнях з метою узгодження спільних позицій щодо Конституції України, економічного розвитку та зростання добробуту людей, реформ в ключових галузях та розробки плану дій для досягнення цих цілей.

– фракції Об’єднання «Самопоміч» ініціювати зміни до Закону України «Про вибори» з метою проведення наступних парламентських виборів на основі відкритих виборчих списків;

Декларуємо готовність підтримувати ті законопроекти нової коаліції та Президента України, які будуть сприяти обороноздатності країни, європейській інтеграції та зростанню добробуту людей», – йдеться у повідомленні.

Також «Самопоміч», закликає нардепів, які підтримують їхню позицію виходити із партій БПП та НФ.

«Звертаємось до тих депутатів-членів фракції Блоку Петра Порошенка та «Народного фронту», які вважають для себе неприйнятною участь в організації цементування влади клептократії та олігархії, вийти зі своїх фракцій, чітко задекларувати свою позицію та спільно координувати дії для захисту парламентаризму в Україні…», – йдеться у рішенні партії.

 

Коментарі

  1. П. Березюк! Ви розумна людина, що заставило Вас дов1ритись л1деру парт11 Батьк1вщщина 1 вийти з коал1ци1. Проанал1зуйте д1яльн1сть та повед1нку п. Тимошенко 1 тод1 Вам стане ясно для чого Вона все це робить. Основною метою для не1 – це повернутись до кер1вництва державою, нехтуючи нав1ть незалежн1стю Укра1ни. Ви ж не такий, прошу Вас виправте положення. Згода будуе, а незгода руйнуе. З повагою до Вас.

  2. Виборці вибирали вас як члена коаліції , ви їх зрадили , не запитавши що вам робити . За зраду виборців , еобхідно усім вам написати заяви про вихід з верховної ради , або усім повіситися разом з головою вашої партії . Хочете нових виборів – профінансуйте їх повністтю своєю партією , чому ми (держбюджет) маємо фінансувати ваші забаганки . Ці гроші можна використати доцільніше .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *