ОСТАННІ НОВИНИ

Нині львів’ян запрошують на концерт-реквієм, посвячений  Героям Небесної Сотні  

|

Сьогодні, 18 лютого, о 19 годині у Львівській обласній філармонії відбудеться  концерт-реквієм «In Memoriam» пам’яті героїв «Небесної Сотні». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

18-02-16

У супроводі Симфонічного оркестру Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка під батутою заслуженого артиста України Яреми Колесси виступить лауреат міжнародних конкурсів, лауреат премії В’ячеслава Чорновіла, перший концертмейстер Австрійсько-українського оркестру  K&KSymphoniker, скрипаль  Ігор Муравйов.

За словами Ігоря Муравйова, вибір програми для вечора-пам’яті Небесної не випадковий. Програма концерту-реквієму складена із творів, які якнайбільше передають відчуття глибокого жалю. Це музика, яка допомагає душі пережити біль, завданий трагедією.

Вечір розпочнеться Концертом для скрипки з оркестром Ре мажор Людвіга ван Бетховена – розповіддю про життя як найвищу цінність.

Як зазначає Ігор Муравйов: «Коли у Людвіга ван Бетховена сталася велика трагедія і композитор оглух, то мав намір закінчити життя самогубством, та Бог врятував його від цього жахливого кроку. Композитор зрозумів, що життя – це найбільший дар, і написав концерт-посвяту Богові. Так само як і наші герої віддали своє життя за те, щоб ми могли жити краще».

Завершиться вечір-реквієм Концертом для скрипки з оркестром № 1 ля мінор Дмитра Шостаковича.  Концерт Дмитра Шостаковича свого часу був заборонений, адже своєю музикою критикував радянську владу. У першій частині твору чути тужливі настрої – переживання, страх та  стогін, який композитор десь відчував всередині себе. Друга частина  концерту – це чорний гумор, сарказм на радянську владу. Третя частина написана як жаль щодо єврейського голокосту.

Довідка

Ігор Муравйов – музикант з чіткою проукраїнською позицією. Активіст Майдану у Львові та Києві. Провів низку концертів як диригент в підтримку Української армії.
«Маю добрі сподівання на майбутнє України. Ця війна нам непотрібна, адже гинуть кращі,  надзвичайно інтелектуальні люди. Мені шкода, що гине цвіт нації. Вірю, наступний мій концерт буде на честь перемоги української армії».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *