ОСТАННІ НОВИНИ

Міністерства не матимуть контролю над держпідприємствами

|

Держпідприємствами замість міністерств керуватимуть наглядові ради. Про це повідомляє Українська правда.

zavod

Верховна Рада України у другому читанні прийняла законопроект №3062 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об’єктами державної власності», який впроваджує міжнародні стандарти корпоративного управління для держкомпаній.

Законопроект реформує систему корпоративного управління у державних підприємствах відповідно до стандартів ОЕСР і створює механізми для захисту держкомпаній від політичного втручання, а  також для забезпечення прозорості та підзвітності їхньої діяльності.

Законопроект дозволяє створювати наглядові ради у державних та комунальних унітарних підприємствах без проведення корпоратизації.

Наглядові ради держпідприємств складатимуться з представників держави та незалежних членів. Незалежні представники складатимуть більшість у наглядових радах усіх держпідприємств, незалежно від їхньої організаційно-правової форми.

З метою підвищення прозорості держпідприємств законопроект передбачає, що річна, у тому числі консолідована, звітність держкомпаній підлягає обов’язковому незалежному аудиту.

Крім того, законопроект встановлює вимоги щодо обов’язкового оприлюднення державними та комунальними компаніями інформації про свою діяльність та їх керівників.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *