ОСТАННІ НОВИНИ

Літати можна над Чорним морем, а не окупованим Кримом – Мінінфраструктури

|

Європейське агентство з авіаційної безпеки (EASA) рекомендувало до використання два повітряні маршрути над Чорним морем, але не над окупованим Кримом. Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства інфраструктури України, пише ЄП.

168

За даними відомства, EASA рекомендувало до використання два повітряні маршрути над Чорним морем, запропоновані Україною в комплексі заходів з відновлення використання повітряних трас у цій зоні.

Таким чином підтверджено готовність українського провайдера аеронавігаційного обслуговування гарантувати належний рівень безпеки повітряного руху в міжнародному повітряному просторі, відповідальність за який покладено на Україну.

«У висновку EASA йдеться виключно про маршрути у повітряному просторі над Чорним морем, які не зачіпають територію Автономної республіки Крим. Повітряний простір над АРК та територіальними водами залишається закритим для польотів повітряних суден», – зазначили в міністерстві.

Згідно з розповсюдженим EASA офіційним Safety Information Bulletin, два маршрути – L851 та M856, – що проходять через  повітряний простір над західною частиною Чорного моря, є придатними для планування польотів усіма авіакомпаніями.

«Цей висновок ґрунтується на даних проведеного Украерорухом постімплементаційного моніторингу, який свідчить про те, що заходи, вжиті для мінімізації потенційних ризиків, є ефективними. За час здійснення моніторингу не було виявлено жодного випадку, який становив би загрозу безпеці польотів», – зазначили в Мінінфраструктури.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *