ОСТАННІ НОВИНИ

Відтепер громадяни зможуть контролювати вирубку лісів: як це працює?

|

У вівторок, 16 лютого, під час сесії депутати Львівської обласної ради підтримали ініціативу щодо запровадження механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області.  За це рішення проголосувало 65 обранців, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

вирубка

Як розповів начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, йдеться про обговорення запланованих лісогосподарських заходів з місцевими громадами та висвітлення планів рубок лісу на офіційному веб-сайті Львівського ОУЛМГ та веб-ресурсах постійних лісокористувачів.

Окрім цього, оприлюднюватимуть й інформацію щодо руху справ про лісопорушення та браконьєрство. Також на державних підприємствах введений електронний облік деревини, працює  GPS/GPRS-моніторинг руху лісовозного транспорту та рейдових бригад.

За словами Анатолія Дейнеки, це дасть можливість запровадити єдині правила роботи усіх лісокористувачів області.

“Механізми контролю охоплюють усі процеси, які відбуваються у лісовому господарстві. Ми перша область в Україні, яка дає доступ до інформації у повному обсязі. Це реформа відкритості  у цій галузі”, – резюмував начальник  управління лісового та мисливського господарства.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *