ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО одного військового підстрелив снайпер, а інший підірвався на міні

|

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, проте одного було поранено у селищі Опитне кулею снайпера, а ще один український військовослужбовець, рухаючись на вантажівці, отримав поранення внаслідок підриву на протитанковій міні ТМ-62. Це сталося поблизу міста Золоте Луганської області. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

140

За словами речника  адміністрації Президента України з питань АТО Андрія Лисенко, обстановка на Сході України продовжує загострюватися. Противник продовжує вести прицільний вогонь по позиціях сил АТО, в тому числі – з важкого озброєння. Вперше за кілька місяців противник застосував реактивну артилерію – установки «Град».

На Луганському напрямку противник двічі порушив режим тиші поблизу с. Кримське, що на північ від Бахмутської траси. При цьому НЗФ застосували міномет та гранатомет. Також мінометний обстріл противника відбувся в районі окупованого Первомайська.

Водночас українська розвідка встановила, що вчора військовослужбовці ЗС РФ провели артобстріл житлових кварталів Луганська. Вогонь вівся з боку сусіднього м. Олександрівськ, яке також контролюється ворогом.

На Донецькому напрямку різко загострилася обстановка в районі Донецького аеропорту. На цих рубежах оборони, окрім мінометів, вчора зафіксовано 2 обстріли з установок «Град».

Випущено близько 20 реактивних снарядів. Встановлено, що вогонь вівся з окупованого сел. Старомихайлівка.

Натомість на Світлодарській дузі та північніше Горлівки обстановка стала дещо спокійнішою – вчора там відбулася серія обстрілів з боку бойовиків без використання важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку тривають ворожі обстріли в районі Мар’їнки та Красногорівки. Епізодично НЗФ застосовують міномети. Вчора по наших позиціях на цих рубежах оборони  було випущено понад 6 десятків мінометних мін. Також інтенсивні мінометні обстріли НЗФ відбулися південніше – в районі Чермалика, Лебединського до Широкиного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *