ОСТАННІ НОВИНИ

Бійці АТО отримали 2455 земельних ділянок на Львівщині

|

Із початку запровадження ініціативи щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками у Львівській області військовослужбовці отримали у власність 2455 земельних ділянок загальною площею 393 гектари. Ділянки призначені для будівництва, садівництва, ведення особистого селянського господарства. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Кабміну.

земельна ділянка

У головному управлінні Держгеокадастру Львівщини ухвалили 1953 рішення про надання військовослужбовцям у власність земельних ділянок загальною площею 293 гектари. Землі розташовані поза межами населених пунктів. Учасники АТО приватизували ділянки переважно для ведення садівництва (1851 земельна ділянка), особистого селянського господарства (85 земельних ділянок) та індивідуального дачного будівництва (17 земельних ділянок).

Лише за останній тиждень львівські землевпорядники ухвалили 25 рішень про надання військовослужбовцям у власність земельних ділянок площею 8 гектарів. Також надано 108 первинних дозволів на 20 га землі.

Ще 502 земельні ділянки, в межах населених пунктів, військовим надали за рішенням місцевих рад Львівщини. Землі військові використають переважно для будівництва житлових будинків (444 земельні ділянки).

«Для нашої служби робота з виділення земельних ділянок для захисників України залишається одним з пріоритетних питань. Виділення земель ми здійснюємо у співпраці з місцевими радами, громадськими організаціями учасників АТО, представниками військових формувань, органами державної влади»,- зазначає Андрій Кавецький, начальник головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Загалом у землевпорядній службі Львівщини учасникам АТО надали 3946 дозволів на розробку документації із землеустрою для відведення земель загальною площею 921 гектар. Наразі триває процес оформлення ділянок у власність.

Фото: format.cn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *