ОСТАННІ НОВИНИ

«Їдь додому»: про що домовились Україна із Росією щодо фур

|

Міністерство інфраструктури домовилось про безперешкодне повернення в Україну тих українських вантажівок, які в результаті призупинення транзиту залишились на території Росії або в країнах Азії на кордоні з РФ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-служб відомства.

фури1

Натомість Україна дозволить проїзд своєю територією російським вантажним автомобілям, які чекають на повернення додому з країн ЄС.

“Таке рішення було сьогодні узгоджене з Міністерством транспорту Російської Федерації. Воно дозволить повернути додому більше 600 українських водіїв, у яких закінчуються харчі та паливо на обігрів автомобіля. Прийняте рішення дозволить українським водіям повернутися до своїх сімей, а їх роботодавцям – повернути свої автомобілі та мінімізувати неефективний простій на території третіх держав”, – сказано у повідомлення.

Режим “їду додому” запроваджується з 16 до 25 лютого включно.

Українська сторона у свою чергу забезпечить супровід колон російських авто до кордону з Росією або Білоруссю.

“Ми закликаємо громадських активістів у найближчі 10 днів не заважати пересуванню вантажних російських автомобілів додому. Це запорука того, що наші українські водії зможуть без перешкод дістатись України”, – заявила заступник міністра інфраструктури Оксана Рейтер.

Раніше Львівський портал писав, що на Львівщині російських фур не видно, тім активісти продовжують стояти.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *