ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна Рада таки прийняла закон про «партійну диктатуру»

|

Верховна Рада прийняла закон 3700, який дозволить партійним лідерам виключати кандидатів у депутати з виборчих списків вже після виборів. За це рішення проголосували 236 депутатів, пише Українська правда.

рада

Цей документ був поданий лідерами всіх фракцій коаліції, а також Олегом Ляшком. Загалом до цього результативного голосування Гройсман ставив це питання на розгляд у тому чи іншому вигляді декілька десятків разів протягом кількох місяців, однак знайти достатню кількість голосів досі ніяк не вдавалося.

За словами депутата від БПП Сергія Лещенко, основною причиною наполягання влади на цьому законі є бажання виключити з виборчого списку БПП Андрія Богдана – адвоката Геннадія Корбана. Наразі Богдан є черговим кандидатом на потрапляння до парламенту, що не дає жодному депутату покинути фракцію БПП, наприклад, для переходу в уряд.

Тепер цей закон дозволить Блоку Порошенка виключити Богдана зі списку.

Низка депутатів, зокрема – група “Єврооптимісти”, виступали категорично проти прийняття цього закону, зауважуючи, що він принесе у політику диктатуру партійних лідерів.

Водночас нардеп Ігор Васюник на своїй сторінці у Facebook наголосив, що цей закон зумовлює віддаленість народу від процесу обрання депутатів.

“Всіх неугодних незалежних громадських діячів, політиків, фахівців, яких свого часу для рейтингу (відповідно-перемоги) включали в список – тепер рішення партії виключатимуть зі списку. Якщо народний депутат йде на якусь посаду і складає мандат, на його місце заходив наступний по списку кандидат. Тепер з ухваленими змінами, партія вирішуватиме, хто зайде в парламент.

Помітьте: не народ, який голосував за ці списки та конкретні обличчя, а партійні вожді «тусуватимуть» списки вже після виборів”, – заявив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *