ОСТАННІ НОВИНИ

США передали Україні обладнання для розмінування

|

США передали нове обладнання Державній службі України з надзвичайних ситуацій для проведення гуманітарного розмінування на Донбасі. Про це повідомляє Українська правда.

minu

Як заявив голова ДСНС Микола Чечоткін, дане обладнання підвищить ефективність розмінування.

«Це обладнання суттєво підвищить захищеність наших піротехніків, а також суттєво вплине на ефективність проведення робіт із розмінування. В рамках нашої спільної програми передбачається проведення курсів з гуманітарного розмінування з експертами і інструкторами зі Сполучених Штатів Америки», – сказав голова ДСНС.

Він повідомив, що перший етап навчальних курсів для 20 піротехніків пройде у Хмельницькій області з 22 лютого по 11 березня.

Загальна вартість переданого обладнання становить 244 тисячі доларів.

Координатор з надання гуманітарної допомоги посольства США Джоан Вагнер відзначила, що цей проект є невеликою частиною допомоги від США, вартість якої становить 266 мільйонів доларів.

До цього обладнання входять 20 металодетекторів з можливістю поглибленого пошуку боєприпасів, 20 комплектів індивідуального і оборонного захисту для піротехніків (захисний фартух, захисні шоломи із забралом), 5 групових комплектів для проведення розмінування (призначені для дистанційного вилучення боєприпасів та проведення робіт з розмінування), 20 персональних комплектів для кожного піротехніка окремо, комплект для знищення боєприпасів, 5 комплектів для маркування території, а також комплекти для керівників робіт.

Фото: segodnya.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *