ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко і Рада «подарували» Шокіну Антикорупційну прокуратуру

|

Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський проект закону про внесення змін до Закону України “Про прокуратуру” щодо забезпечення прозорості в організації діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з метою виконання рекомендацій Міжнародного валютного фонду (№ 4055). Про це повідомляє УНІАН.

shpkin

Законопроект підтримали 236 депутатів. Зміни до закону передбачають, що генпрокурор зможе самостійно звільняти і призначати керівника Антикорупційної прокуратури, тобто обмежуються конкурси на цю та інші посади.

Також відповідно до запропонованих змін, генпрокурор самостійно призначатиме та звільнятиме з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а також його двох заступників.

В свою чергу, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури отримає можливість призначати та звільняти з посади керівника підрозділу Антикорупційної прокуратури та його заступника.

Таким чином, конкурси на відбір в Антикорупційну прокуратуру обмежуються.

Генпрокурор матиме право протягом 14 днів після отримання пропозицій відхилити кандидатуру на призначення на адміністративну посаду в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Згідно із проектом, керівник Антикорупційної прокуратури отримує право приймати на роботу та самостійно звільняти з роботи працівників прокуратури, які не є прокурорами.

Нагадаємо, представник ЄС в Україні Ян Томбінський був проти запропонованих Президентом поправок.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *