ОСТАННІ НОВИНИ

Паркувальний «лохотрон»? Чому львівські парковки завантажені лише на 8%

|

Якщо водії користуються виключно найдешевшими парковками Львова, то в місті щодня використовується лише 236 автомобільних паркомісць при офіційно відведених 2720 місць для паркування. Такі цифри підтверджує аналіз прибутків із офіційних даних департаменту житлового господарства та інфраструктури, що оприлюднила прес-служба ЛМР, передає кореспондент Львівського порталу.

133

За даними департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, торік від плати за паркування до міського бюджету надійшло всього 4 мільйони 135 тисяч гривень.

Зважаючи на те, що минулий рік вівці був невисокосним, місто щодня заробляло на платі за паркування 11 тисяч 370 гривень. І це в той час коли водії нарікають, що у Львові катастрофічно бракує паркомісць, і вони не мають де залишати свої автівки. Але офіційні дані прибутку свідчать, що у Львові на 100% задіяно орієнтовно 8% місць для паркування.

Чому парковки Львова заробляють так мало? Якщо денну виручку міста (11370 грн – ред.) розділити на кількість паркомісць (2720 – ред.) то виходить, що одне паркомісце приносить до бюджету заледве 4 гривні 20 копійок за день. Навіть, якщо «хитрі» львівські водії завше обирають для зупинки лише найдешевшу парковку (2 грн/годину – ред.) то виходить, що в середньому одне паркомісце працює лише близько двох години на добу, ще 22 години парковки простоюють порожні…

Проте, якщо гіпотетично у Львові щодня паркують автомобілі хоча б з 8.00 ранку до 22.00 вечора (орієнтовно 14 годин на добу – ред.) то надходження до бюджету мали б становити понад 76 тисяч гривень на добу і відповідно щонайменше 27 мільйонів 798 тисяч гривень у рік.

Тим часом у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР говорять, що плата від паркування становить 100,85% відповідно до плану…

Також повідомляється, що протягом минулого року до збору коштів за паркування автотранспорту на території Львова було залучено 76 операторів паркування для обслуговування 99 паркувальних майданчиків на загальну кількість 2720 паркомісць.

Для потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями на майданчиках для паркування відведено близько 300 паркомісць.

Також через щорічне зростання ставок збору за місця паркування транспортних засобів з ініціативи операторів паркування було розірвано сім договорів на загальну кількість 182 паркомісця та розірвано за невиконання умов договору ще два договори на загальну кількість 45 паркомісць, що призвело до зменшення надходжень до міського бюджету.

Нагадаємо, тариф на послуги з паркування транспортних засобів у Львові становить 4 грн/год в I-й паркувальній зоні та 2 грн/год – в II-й зоні.

Як відомо Львову прогнозують суттєве подорожчання паркування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *