ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада виділила ще три мільйони гривень на чемпіонату світу з шахів

|

Депутати Львівської обласної ради додатково виділили 3 мільйони гривень на проведення чемпіонату світу з шахів серед жінок у Львові. Про це з місця подій передає кореспондент Львівського порталу.

Музичук

«Матч за світову шахову корону серед жінок між львів’янкою Марією Музичук та китаянкою Хоу Ікань – це дуже непересічна подія. Такий матч буде вперше проводитися в Україні, зокрема у Львові», – наголосив начальник управління молоді та спорту ЛОДА Юрій Майборода.

Загалом на проведення чемпіонату з Федерації шахів України було виділено 100 тисяч євро, у той час як необхідно 605 тисяч євро. Водночас з міського бюджету Львова на це виділили 6 мільйонів, а з обласного – 5 (сьогодні виділили 3, раніше 2 мільйони).

За словами Юрія Майбороди, виділення додаткових коштів фактично врятувало проведення чемпіонату.

«Адже необхідною умовою проведення матчу є виплата винагороди і переможцям, і тим хто програв. А це – 200 тисяч євро», – сказав начальник управління молоді та спорту ЛОДА.

Також Майборода наголосив на тому, що такі заходи повинна фінансувати держава. Це заходи не місцевого масштабу, це – завдання держави. Від так депутати ЛОР адресували своє звернення до Кабміну, щоб їм компенсували витрати на чемпіонат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *