ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівської облради обіцяють взятися за незаконні забудови

|

Комісія з питань будівництва, житлово-комунального господарства, енергоефективності, альтернативної енергетики, промисловості та інвестиційної політики Львівської  обласної ради пріоритетним напрямком визначила роботу над проблемою незаконного будівництва на Львівщині. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив голова комісії, керівник фракції «Народного Руху України» у Львівській обласній раді Богдан Гагалюк.

IMG_8282

За його словами, сьогодні на Львівщині постав серйозний виклик – незаконні забудови. «Ця проблема існує вже давно, але саме тепер вона сильно загострилася», – наголосив Богдан Гагалюк.

Як він наголосив, нині розглядається більше 25 кримінальних проваджень за фактами незаконних забудов у області.

«Наша комісія на минулому засіданні прийняла рішення визначити своїм пріоритетом  роботу в напрямку вирішення цієї проблеми», – наголосив депутат.

Також Богдан Гагалюк зауважив, що внаслідок ситуації з незаконним будівництвом можуть постраждати інвестори.

«Люди, які вливають кошти, потім не знають, що їх може чекати. Не виконавши усіх будівельних вимог,  забудовникам буде складно зробити декларацію на завершення робіт, тобто не буде підключена каналізація, газ, вода. Це все відіб’ється на інвесторах, які, фактично, купують кота в мішку. І ми маємо такі факти у Львові. Зокрема, так званий «Набережний квартал» – велика, грандіозна будова, де до сих пір не підключено газу. Деякі частини цього проекту вже хочуть вводити в експлуатацію, але цього робити не можна, оскільки нема відповідних технічних умов», – пояснив він. І додав, що нині таких порушень багато,

Відтак, за словами Богдана Гагалюка, завданням комісії ЖКГ та інших контролюючих органів є наведення ладу в будівельній сфері Львова та області.

«Ми будемо проводити спільні наради з профільною комісією міста, щоби глибше вникнути в проблему з незаконними проблемами в Львові. Маємо відповідні повноваження та важелі впливу на забудовників та контролюючі органи», – зазначив депутат облради.

Фото: НРУ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *