ОСТАННІ НОВИНИ

Російським фурам офіційно сказали «ні» в Україні

|

Україна припиняє транзит ні переміщення вантажних автомобілів РФ територією України. Про це йдеться на офіційному сайті Уряду, передає кореспондент Львівського порталу.

фури

За результатами урядової наради, яка відбулася вранці понеділка, 15 лютого, Міністерство інфраструктури України та Міністерство закордонних справ України вживуть відповідних заходів.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив, що у зв’язку з тим, що Російська Федерація в односторонньому порядку здійснила порушення правил і процедур Світової організації торгівлі та в односторонньому порядку зупинила переміщення українських вантажних автотранспортних засобів територією РФ, Міністерство закордонних справ України невідкладно направило ноту Російській Федерації з вимогою пояснення таких незаконних дій.

«До моменту отримання пояснень та вирішення даного спору Україна тимчасово призупиняє дію транзитних дозволів, виданих для вантажних автомобілів з реєстрацією в Російській Федерації, що тягне за собою тимчасове припинення транзитних перевезень вантажними автомобілями РФ територією України», – заявив Арсеній Яценюк.

«Ми вимагаємо від Росії невідкладно виконати вимоги СОТ, відновити транзитний рух українських автотранспортних засобів», – наголосив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк також підкреслив, що українська сторона проводить консультації з країнами-членами Європейського Союзу та звертається до країн-членів ЄС щодо виконання Російською Федерацією базових принципів Світової організації торгівлі.

Нагадаємо, що з минулого тижня у всіх Західній Україні блокують транзит російських фур.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *