ОСТАННІ НОВИНИ

Відповідь Кремля: Росія офіційно заборонила рух українських фур своєю територією

|

Російська влада ухвалила рішення про призупинення руху зареєстрованих в Україні великовантажних автомобілів. Про це повідомляється на сайті міністерства транспорту Росії, передає УНН.

фури

“Дія зазначених заходів буде зберігатися до врегулювання українською стороною ситуації з неправомірним блокуванням російських вантажних автотранспортних засобів на території України”, – йдеться в повідомленні.

Там зазначено, що “групи осіб” з 11 лютого неправомірно блокують вантажні автомобілі, які проїжджають транзитом через територію України.

За даними мінтрансу РФ, в різних областях України заблоковані більше 100 вантажівок, більше 500 не можуть в’їхати на Україну з країн ЄС на шляху до Росії. Також в повідомленні стверджується, що за 11-12 лютого Росія забезпечила в’їзд і виїзд більше 1 тис. українських великих вантажівок.

Нагадаємо, що з 11 лютого на трасі Київ-Чоп в районі с. Нижні Ворота Воловецького району Закарпаття розпочалася безстрокова акція з блокування вантажівок з Російської Федерації, які прямують з Львівської та Волинської областей на митні пункти пропуску у Закарпатській області. Через заборону вʼїзду російським вантажівкам на територію Польщі, перевізники спрямували свій транспорт на пункти пропуску з Румунією, Словаччиною та Угорщиною. Ініціаторами акції виступили активісти підрозділу та ГО “Карпатська Січ”, Правого Сектору, ЦК “Азов”, волонтерської частини батальйону “Айдар”, спілки учасників АТО “Побратими України”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *