ОСТАННІ НОВИНИ

Центром Львова пройшла смолоскипна хода

|

Учора, 13 лютого, у центрі Львова пройшла смолоскипна хода, приурочена до 122-ї річниці з дня створення організації «Сокіл».

смолоскип

Участь у святкуванні взяли представники організації «Сокіл» із усіх областей України, а також члени Львівської міської та обласної організацій ВО «Свобода»,  повідомили Львівському порталу в прес-службі партії.

Активісти з патріотичною символікою та смолоскипами, скандуючи націоналістичні гасла, пройшли вулицями міста від вул. Винниченка через Руську, пл. Ринок, Беринди, пр. Свободи, пл. Міцкевича, пл. Галицьку, пл. Соборну, вул. Пекарську та Мечнікова.

Націоналісти зробили зупинку біля меморіяльної дошки Василю Нагірному. Як наголосив Юрій Черкашин, Василь Нагірний – це творець, засновник, батько організації «Сокіл».  Також учасники маршу біля пам’ятника Королю Данилу провели мітинг, вимагаючи свободи патріотам.

На завершення учасники акції на Личаківському кладовищі поклали квіти до могил вояків Українських Січових Стрільців, членів товариства «Сокіл», а також помолилися за загиблих українськими бійців, що віддали своє життя за єдність і волю України.

«Сьогодні на противагу ліберальним цінностям ми покажемо праві традиції. Наш марш тому і називається – марш правих традицій, тобто традицій того націоналістичного руху, який бере своє коріння із минулих століть», – наголосив у своєму виступі нинішній очільник «Сокола» Юрій Черкашин «Чорнота».

Патріотичне товариство «Сокіл» було створено у Львові 11 лютого 1894 року. Товариство займалося спортивним вихованням молоді. Нині ж в Україні діє ВГО «Сокіл» – права молодіжна організація, яка називає метою своєї діяльності «побудову нового суспільства та нової держави на позиції сучасного українського соціал-націоналізму».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *