ОСТАННІ НОВИНИ

Нам не має про що вести діалог з Росією - Порошенко

|

Президент України Петро Порошенко висловився категорично проти проти ідеї діалогу з Росією. Про це Глава держави сказав під час президентської панелі у рамках Мюнхенської конференції з безпеки.

порошенко

“Мені зараз дуже не подобається та ідея, що деякі лідери починають казати про те, що нам терміново треба діалог з Росією, забути про все, що відбувається у світі. Я хочу нагадати всім вас, що в 2008 році після так званої громадянської війни у Грузії, проти фактичної російської агресії, в 2010 році було багато голосів “давайте зробимо діалог з Росією, забудьте про Грузію, забудьте про Молдову і Придністров’я, забудьте про російську окупацію, давайте припинемо агресію. Чи зупинилася агресія тоді? Анексія Криму зупинилася? Чи зупинило це російську агресію в Сирії? Чи готова Росія відвести свої війська? Хіба Росія пустила ОБСЄ?” – сказав П.Порошенко.

Президент України також заявив, що військовий конфлікт в Україні є не громадянською війною, а є агресією з боку РФ. Порошенко сказав це, звертаючись до президента РФ Володимира Путіна та коментуючи заяву глави уряду РФ Дмитра Медведєва про “громадянську війну в Україні”.

“Це не громадянська війна, пане Путін, це – ваша агресія. Це не громадянська війна в Криму, це ваші солдати, які окупували мою країну. І це не громадянська війна у Сирії – це ваше бомбардування мирного населення у Сирії”, – заявив Порошенко.

Він додав, що це є “демонстрацією того, що ми з РФ живемо начебто в різних, паралельних реальностях, всесвітах”.

Порошенко підкреслив, що рік тому було укладено Мінські угоди, згідно з якими Україна має встановити контроль над своїм кордоном, який наразі частково непідконтрольний через проросійських бойовиків.

“Росія є загрозою для цих кордонів щодня. Російська амуніція, зброя заходить до України щодня. По-друге – необхідно вивест усі зарубіжні війська з нашої териториії”, – заявив Порошенко.

Він підкреслив, що Україна має докази їх присутності – “і це не купа російських паспортів, які я демонстрував”.

“Це не просто багато посвідчень, це й супутникові фотографії, розвідка, свідки”, – додав президент України.

Також Порошенко підкреслив, що економічні санкції проти РФ повинні тривати до тих пір, поки Росія не забезпечить контроль Києва над україно-російським кордоном на Донбасі.

“І поки не буде контролю над цими кордонами, санкції проти РФ мають зберігатися”, – закликав Порошенко.

Він підкреслив, що зараз РФ використовує усі заходи, щоб зруйнувати єдність в ЄС з питання санкцій.

За матеріалами УНН та Європейська правда.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *