ОСТАННІ НОВИНИ

Японія допомогла українським благодійним проектам

|

Японія виділила Україні 460 тисяч доларів на благодійні проекти в рамках програми безвідплатної допомоги «Кусаноне», яка вже не перший рік реалізується в Україні. Про це повідомляє Еспресо.TV.

Japan

Сьогодні в посольстві Японії підписали грантові угоди на 460 тисяч доларів, які виділено шістьом благодійним фондам для купівлі медичного обладнання, встановлення ліфту і ремонт школи. Церемонію підписання угод з головами шістьох благодійних фондів провів посол Японії Шігекі Сумі.

Цього року на японські гроші буде замінено вікна та двері в школі села Миколаївка. Також буде закуплено міні-автобус та встановлено ліфт в Центрі для дітей-інвалідів у Броварах. Інші чотири проекти – це закупівля медичного обладнання для чотирьох маленьких регіональних лікарень. Йдеться про три апарати УЗД, кардіограф, відеоендоскоп тощо.

Процес відбору претендентів на отримання гранту проходить кілька етапів, розповів Шігекі Сумі. Посольство в рамках програми “Кусаноне” отримує щорічно близько 100 заявок. Після вивчення документації відбирається близько 40. Потім експерт посольства особисто відвідує кожен об’єкт та на власні очі дивиться, як він працює. І лише потім вирішує, кому виділити гроші.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *