ОСТАННІ НОВИНИ

Навесні експерти визначать, чи залишати Україні статус вільної від поліомієліту

|

Вже незабаром до України прибуде міжнародна група експертів, яка визначатиме, чи збереже Україна за собою статус вільної від поліомієліту. Про це сьогодні, 12 лютого, на прес-конференції повідомила перший заступник міністра охорони здоров’я Олександра Павленко, передає кореспондент Львівського порталу.

поліомієліт

“Наразі плануємо завершити всі тури вакцинації. Вже навесні в Україну приїде міжнародна комісія, яка оцінюватиме ситуацію за багатьма факторами.  Що стосується  охоплення вакциною дітей, то ми плануємо досягнути 95%. Але окрім цього, є ще деякі інші критерії, за якими оцінюватимуть, чи Україні залишать статус вільної від поліомієліту”, – пояснила вона.

І додала: “Сподіваюся, навіть, якщо не досягнемо 95%, але будемо мати високі інші показники, то все-таки залишимо за собою цей статус”.

Як розповів координатор команди ВООЗ із реагування на спалах поліомієліту Денніс Кінг, вкінці квітня цього року до України прибуде міжнародна моніторингова група, яка проведе аналіз щодо дотримання усіх вимог.

“Сьогодні вранці я отримав звіт від своїх колег, які зараз перебувають на Закарпатті, де і стався спалах поліомієліту. Після зустрічі з різними представниками сфер охорони здоров’я вони склали свій звіт і переконалися, що нагляд за ситуацією триває належним чином. Цю звітність про заходи, які вживаються щодо контролю за поліомієлітом, врахують при складенні остаточного звіту, коли прибуде міжнародна група експертів”, – розповів він.

«Для України статус країни вільної від поліомієліту є дуже важливим, тому що це питання національної безпеки», – резюмувала Олександра Павленко.

Фото: society.lb.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *