ОСТАННІ НОВИНИ

Через грип в Україні продовжили третю хвилю вакцинації від поліомієліту

|

Третю хвилю додаткової вакцинації від поліомієліту продовжили до 21 лютого. Про це сьогодні, 12 лютого, на прес-конференції у Львові повідомила перший заступник міністра охорони здоров’я Олександра Павленко.

поліомієліт

Вона наголосила на тому, що нині вже завершується третя хвиля вакцинації, але міністерство вирішило ще на тиждень її продовжити.

«Наразі наше зобов’язання перед європейською спільнотою – досягнути 95% охоплення вакцинації серед дітей. У першому турі нам вдалося досягти 65%, у другому – 70%. Що стосується третього туру, то наразі маємо дещо нижчий показник, бо вакцинація співпала з епідемією грипу», – пояснила Олександра Павленко.

Відтак, за її словами, МОЗ прийняло рішення продовжити на тиждень вакцинацію від поліомієліту.

«У Львівській області досягнуто 39% вакцинованого дитячого населення. Але ми віримо в те, що наступний тиждень додаткової вакцинації підвищить цей показник», – зауважила перший заступник міністра охорони здоров’я.

Також вона додала, що приблизний показник вакцинації і в інших регіонах України.

Водночас Олександра Павленко зазначила, що поліомієліт – небезпечна заразна хвороба, ліків від якої не існує, єдиний захист, який нині є в світі, – вакцинація. І закликала батьків не легковажити і щеплювати вакцинами дітей.

Фото: society.lb.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *