ОСТАННІ НОВИНИ

Ростислав Замлинський: «Нові власники «ЛАЗу» та «Львівприладу» виконали усі свої зобов’язання»

|

Заступник голови Львівської облдержадміністрації  про те, які державні підприємства Львівщини готуються до приватизації, ситуацію довкола приватизації «ЛАЗу» та важливість довготермінових інвестиційних зобов’язань:

Фото: ЛОДА
Фото: ЛОДА

«Рішення про проведення приватизації великих державних підприємств було прийнято Кабміном ще в травні минулого року. У цьому переліку є ряд підприємств державної форми власності Львівщини, зокрема, новороздільська та яворівська «Сірка», стебницькедержавне гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал», шахти ДП «Львіввугілля» та ряд інших дрібних підприємств. Хоча ці підприємства включено до переліку приватизації, проте подальших рішень від Фонду держмайна чи галузевих міністерств не було. Великих стратегічних державних підприємств Львівщини у списку немає. Проте ми також наполягатимемо, аби підприємства вугільної галузі були залишені у державній власності…

Стратегічні об’єкти мали б залишитися у державній власності, адже для нас це дуже важливо. Мова передовсім про стратегічні підприємства «Укроборонпрому», зокрема «Львівський бронетанковий завод». Ми наполягатимемо, щоб саме так воно й було…

Нові власники «ЛАЗу» та «Львівприладу виконали усі свої зобов’язання, бо вони виставлялися у короткотерміновій перспективі. Саме тому важливо під час приватизації передбачати довготерміновий ефект. Водночас ми зацікавлені у відновленні виробництва машинобудівної чи приладобудівній галузі. Чи є можливості їх відновити? Скажімо про автобусні заводи, керівництво «ЛАЗу» неодноразово заявляло, що ними виграно певні тендерні пропозиції та договори по поставці автобусів в ту чи іншу іноземну країну. І зараз дуже важливо власне проконтролювати хід виконання, щоб ці обіцянки та декларації виконувалися.

Власне на етапі формування договору інвестування чи умов приватизації, ключовим моментом є обумовлення обсягу інвестицій, створення робочих місць, модернізації та інших показників господарської діяльності. Саме на етапі розробки умов до потенційного інвестора, необхідно такі питання передбачати. І щоб приватизація приносила користь та була ефективною, то інвестиційні зобов’язання мають бути укладені не на один рік чи три, а на довготермінову перспективу – п’ять, 10, 20 років. Саме це стане запобіжником та інструментом, який дозволяє контролювати інвестора на предмет виконання чи невиконання взятих зобов’язань, а відтак дає змогу в подальшому приймати необхідні рішення…».

Детальніше читайте у матеріалі Львівського порталу: Велика приватизація 2016. Які держпідприємства Львівщини підуть з-під молотка.

Коментарі

  1. Чи будуть враховані приватизаційні сертифікати громадян , вкладених в ЛАЗ ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *