ОСТАННІ НОВИНИ

На Янівському кладовищі вшанують пам'ять Ольги Басараб

|

У п’ятницю, 12 лютого, у Львові вшанують постать української громадської та політичної діячки, учасника Української військової організації (УВО) Ольги Басараб. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

94

Урочисті заходи розпочнуться о 12:00 год на Янівському кладовищі. Участь в урочистостях візьмуть представники влади та громадських організацій.

Так о 12:00 год учасники заходу покладуть квіти до могили Ольги Басараб на Янівському кладовищі. Опісля священнослужителі відправлять панахиду.

Довідка:

Ольга Басараб (1889 – 1924) – українська громадська і політична діячка. Тривалий час у Відні сприяла формуванню українських військових частин та брала участь у роботі Української військової організації (УВО). У 1923 р Ольга переїхала до України та стала членом Головної управи філії Союзу Українок у Львові. Також активно продовжувала співпрацю з Українською Військовою Організацією, зокрема була зв’язковою полковника Євгена Коновальця. 9 лютого 1924 р її як члена УВО польська поліція звинуватила у шпигунстві та заарештувала. А 12 лютого Ольгу Басараб знайшли повішеною у тюремній камері.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *