ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати прийняли бюджет розвитку Львова: куди піде майже два мільярди?

|

Сьогодні, 11 лютого депутати Львівської міської ради прийняли Бюджет розвитку Львова на 2016 рік. Приймали це рішення не без конфліктів та незгоди зі сторони деяких фракцій та громади. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу із зали засідань.

1

За таке рішення проголосувало 43 міських обранців. Таким чином, на розвиток Львова з бюджету міста виділено суму  1мільярд 665 млн. грн. Основна частина коштів цього року має піти на ремонти доріг, тротуари, транспорт та освіту. Водночас менше фінансування отримає соціальний захист, медицина та культура.

бюджет

Фракція Української Галицької партії виступила з заявою про те, щоб переглянути бюджет розвитку.

«Дороги можуть почекати, а  на медицину та соціальний захист треба виділити більші кошти. Ви бачили як виглядають наші лікарні? А я за 2 останні роки часто буваю у лікарнях і бачу у якому вони стан», – заявив він.

Також проти такого бюджету розвитку виступила і фракція «Свободи», заявивши, що рішення про бюджет розвитку приймалось  поза увагою громади.

Водночас мер міста Андрій Садовий заявив, що фінансувати медицину згідно із законодавством має держава, а  місто цього року займеться освітою та дорожньої інфраструктурою.

«Цього року ми багато коштів виділимо на освіту. До прикладу, спочатку хотіли відкрити у садочках 14 нових груп,а потім вирішили відкрити 44. Також велика сума коштів піде на ремонти доріг та хідників, особливо у міжбудинкових територіях», – сказав міський голова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *