ОСТАННІ НОВИНИ

Як не стати жертвою ворожок-шахрайок. Поради від правоохоронців

|

На Львівщині правоохоронці встановлюють особи «ворожок», котрі виманили у жінки гроші та золото. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

ворожка

У Червоноградський відділ поліції, звернулась за допомогою 25-річна місцева мешканка. Жінка повідомила, що біля власного будинку вона зустріла двох невідомих жінок. Пообіцявши поворожити та зняти вроки зловмисниці у шахрайський спосіб заволоділи грошима у сумі 500 доларів США, 170 євро та дві тисячі гривень, а також золотими виробами заявниці.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до трьох років.

Правоохоронці застерігають громадян – щоб не стати жертвою шахраїв, запам’ятайте такі поради:

– уникайте контактів з особами, котрі намагаються у будь-який спосіб привернути вашу увагу, затримати або зупинити вас. Не бійтеся здатись неввічливими.

– якщо ви побачили на вулиці групу жінок, котрі чіпляються до перехожих з пропозиціями поворожити, зняти вроки – краще заздалегідь перейдіть на інший бік вулиці.

– якщо до вас додому завітали незнайомі люди з подібними пропозиціями, не впускайте їх до помешкання. Зробіть вигляд, що ви вдома не самі. Намагайтесь не вступати у вербальний чи невербальний контакт з такими особами. У жодному разі не дивіться їм в очі, не відповідайте на запитання і не дозволяйте скорочувати між вами дистанцію чи торкатись вас.

Якщо ж ви таки стали жертвами шахраїв, у жодному разі не зволікайте – одразу ж звертайтесь до найближчого відділу поліції , або телефонуйте за номером «102».

Фото: news.pn

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *