ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській області депутат сільради незаконно видобував кварцовий пісок

|

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно з працівниками обласної прокуратури припинили незаконний видобуток кварцового піску. Організатору роботи кар’єру – депутату місцевої ради, повідомлено про підозру у порушенні правил охорони та використання надр. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

пісок

Як встановили правоохоронці, 28-річний депутат однієї з сільських рад Перемишлянського району організував несанкціонований забір піску на території Велико-Глібовицького родовища кварцових пісків.

9 лютого зловмисник за допомогою екскаватора «Volvo» та вантажівки «МАN» видобув 82 кв.м кварцового піску, який в подальшому мав намір реалізувати місцевим мешканцям. Саме за цим його й застали правоохоронці.

пісок1

Згідно чинного законодавства, кварцовий пісок належить до корисних копалин загальнодержавного значення. Таким чином правоохоронці встановили, що депутат сільської ради, діючи з корисливих мотивів, не будучи суб’єктом, спеціально уповноваженим на використання надр, не маючи спеціального дозволу на користування надрами та гірничого відводу, здійснив незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

У рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за цим фактом, зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Фото: lv.npu.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *