ОСТАННІ НОВИНИ

Суд не дозволив НАБУ копирсатися в документах міністрів Януковича

|

Суд відмовив Національному антикорупційному бюро у доступу до документів по яким Міністерство екології та природних ресурсів виділило 51 мільйон гривень на фейкову космічну зйомку. Про це повідомляє Еспресо.TV.

yanuk

Детектив НАБУ намагався через суд отримати доступ до цього експертного висновку, але суд вирішив, що він не довів необхідність цього документа для розслідування і в клопотанні відмовив.

У 2011 році Мінекології під керівництвом Миколи Злочевського провело тендер на впровадження технологій дистанційного зондування землі – консультаційні послуги і розробку програмного забезпечення.

Переможцем стала австрійська компанія «Austroplan Austrian Engineering GMBH», з якою підписали договір на 49,38 млн грн. При тому міністерство відхилило тендерну пропозицію українських державних науковців вартістю 250 тис грн. Детектив НАБУ зауважив, що Мінекології не перевірило документи тендерної пропозиції на відповідність кваліфікаційним вимогам.

Згідно з договором, австрійська фірма зобов’язувалась протягом 2 років після здачі робіт надавати послуги супроводу та технічного обслуговування.

Однак всупереч цьому у 2012 році, коли Мінекології очолив Едуард Ставицький, до плану природоохоронних заходів, що фінансуються з держбюджету, внесено послуги з супроводу і обслуговування згаданого програмного забезпечення на суму 1,57 млн грн.

На виконання плану ДП «Центр еколого – експертної аналітики» провело закупівлю за процедурою «в одного учасника» у ТОВ “Науково – виробниче підприємство «Спектр ВДМ».

За випискою з рахунку компанії «Спектр ВДМ» між нею та «Austroplan Austrian Engineering GMBH» проводились операції з перерахування коштів. Однак на сайті компанії жодних даних про причетність фірми до космічної зйомки Землі для створення карт немає.

Детектив хотів отримати доступ до банківських документів і договорів австрійської компанії, але аналогічно отримав відмову.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *