ОСТАННІ НОВИНИ

Серед вживаного одягу знайшли контрабанду зубної пасти

|

Сьогодні, під час митного контролю вантажівки працівники Львівської митниці ДФС серед вживаного одягу знайшли 7 520 шт. незадекларованих тюбиків зубної пасти. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ ДФС Львівщини.

54

За даними відомства, громадянин України як водій вантажного транспортного засобу прибув з Республіки Польщі в пункт пропуску «Рава-Руська» (Львівщина). До митного контролю подав товаросупровідні документи, згідно з якими з Естонії на адресу одного з ТзОВ м. Львова переміщував 17 840 кг вживаного одягу та взуття. На підставі попередньої інформації підрозділу протидії митним правопорушенням було прийнято рішення щодо спільного поглибленого огляду транспортного засобу. Після повного розвантаження товару було встановлено, що в вантажному відсіку, окрім заявленого, приховали 7 520 шт. засобів для догляду за зубами, розфасованих по 19,6 грама (14 ml).

Жодних товаросупровідних документів на цей товар подано не було, під час огляду також не виявлено. Згідно з поясненнями водія, він не був присутнім під час завантаження автомобіля, однак жодних записів в CMR внесено не було.

Відповідно до Митного кодексу України, перевізники зобов’язані під час прийняття товарів до перевезення перевіряти точність відомостей щодо кількості вантажних місць, їх маркування, номерів, зовнішнього стану товарів та їх пакування. У разі неможливості такої перевірки вносити відповідний запис до міжнародної автомобільної накладної (CMR).

Таким чином, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення товару з приховуванням від митного контролю через подання органу доходів і зборів як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо найменувань, кількості та вартості товару.

Незадекларований товар, вартість якого буде встановлено додатково, вилучено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *