ОСТАННІ НОВИНИ

Головна доповідь Форуму громадських оргазацій Західної України

|

У Львові відбувся VII Форум громадських оргазацій Західної України, де були представники з понад 35 організацій Львівської, Волинської, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької та Рівненської областей.

46

З головною доповіддю на Форумі виступив народний депутат України Ігор Васюник, який повідомив, що групи «смотрящих» далі лобіюють інтереси олігархічних груп у парламенті.

«Парламент цього скликання перетворили на інститут «смотрящих», де повністю нівелюється завдання вищого законодавчого органу влади. Якщо порівняти парламент минулого скликання і цей – групи «смотрящих» далі лобіюють інтереси олігархічних груп, політична корупція, ухвалення законів з порушенням регламенту, всупереч Конституції та інтересів людей, кнопкодавство, низька політична культура… На жаль, теперішня коаліція в парламенті перетворилась на ситуативне об’єднання політичних груп. Об’єднання не навколо національної ідеї та державних інтересів,  а об’єднання заради  збереження влади та впливів. Такий союз завжди буде неефективним з точки зору розвитку України, тимчасовим і як бачимо – це вже призвело до суспільно-політичної кризи в державі. І в цьому винні в першу чергу самі нардепи, які не можуть встояти або перед грубими конвертами, або не до кінця усвідомлюють свою роль як політика загальнонаціонального масштабу і наслідки своєї безвідповідальності. Добре, що цю кризу зупинено за сприяння наших міжнародних партнерів. Але чи довго буде цей мир, чи знову почнуться підкилимні ігри та торги?», – заявив І. Васюник.

Нардеп також порушив питання відповідальності влади та громадськості за розв’язання суспільно-політичної кризи, боротьбу з корупцією, впровадження реформ судоустрою та прокуратури, зміни до Конституції України під час війни.

«Не маємо права повторити велику помилку громади після перемоги Помаранчевої революції та віддати відповідальність за державу «незрілому і корумпованому політичному класу». Ми повинні навчитись брати спільну відповідальність за долю держави, приймати спільні рішення – бо цього від нас вимагав народ, коли дав вотум довіри», – додав під час виступу Ігор Васюник.

Як відомо, співкоординатор VII Форуму громадських організацій Володимир Парубій повідомив, «Зроблено велику помилку, що після Помаранчевої революції відійшли від процесу державотворення. Чим це закінчилось – ми знаємо. Цей процес сьогодні знову повторюється».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *