ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовець допоміг прокрутити аферу з землями воїнів АТО

|

Голова Закарпатської обласної держадміністрації Геннадій Москаль заявляє, що виділену для бійців АТО землю в його області продали іншим людям. Про це він написав на своєму офіційному сайті, передає кореспондент Львівського порталу.

земля

Так,  аферу виявили після того, як учасники АТО з’ясували, що їхні ділянки вже продано, і прийшли скаржитися в обласну держадміністрацію.

“Оскільки земля знаходиться поза межами населених пунктів, її виділили не міські чи сільські ради, а управління Держгеокадастру”, – пояснює він.

“І коли учасники АТО прийшли оформляти документи, то виявили, що ділянки продані іншим особам. Причому за дуже дивною схемою. Аферисти купили фруктові дерева, які ростуть на ділянці, а потім подали в Держгеокадастр документи, що хочуть приватизувати землю під цими деревами, які виступають об’єктами нерухомості!”, – заявляє Москаль.

“І Держгеокадастр дійсно визнає дерева об’єктами нерухомості, продає землю і вносить про це відомості в єдиний земельний кадастр. Це повний абсурд, але так зроблено”, – обурюється керівник області.

За його словами, працівник Держгеокадастру, який “провів цю оборудку”, втік на лікарняний, але його немає ні в лікарні, ні вдома.

“А люди ходять скаржитися в ОДА. Я цілком поділяю їхнє обурення, але вплинути безпосередньо на Держгеокадастр не можу, оскільки він напряму підпорядковується Києву”, – заявляє Москаль.

“Тепер треба звертатися в правоохоронні органи, відкривати кримінальні провадження, скасовувати відомості в земельному кадастрі через суд і т.д., що займе купу часу”, – зазначає він.

За словами губернатора, це далеко не єдина афера із землею на Закарпатті.

“За такою ж схемою приватизували величезні виноградники у Виноградівському районі, визнавши об’єктами нерухомості виноградні кущі. А у Воловецькому районі (де взагалі безземелля, одні лише гори) купу землі поза межами сіл віддали “лівим” студентам із Львівської та Івано-Франківської областей. Усе воно тільки тепер починає спливати, а я пожинаю плоди!”, – заявляє Москаль.

На його думку, афери з землею свідчать, що “ніякої децентралізації немає”.

“Раніше в областях були управління земельних ресурсів ОДА, які виділяли землю поза межами населених пунктів. Обласна рада приймала рішення, а ОДА оформляла документи. Однак при Януковичу земельні ресурси жорстко централізували – віддали в підпорядкування Києву, який не бачить, що коїться у Воловецькому, Виноградівському чи якомусь іншому районі. І назад на місця віддавати повноваження не хочуть”, – зазначає Москаль.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *