ОСТАННІ НОВИНИ

У Міноборони розповіли, скільки росіян загинуло у зоні АТО

|

Із початку 2016 року на Донбасі загинули 42 російських військовослужбовці російських збройних сил. Про це сьогодні, 5 лютого, на брифінгу повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передає Укрінформ.

росіяни

«Тільки с початку 2016 року бойові втрати військовослужбовців РФ зі складу 1 та 2 армійських корпусів російсько-окупаційних військ становили 42 особи, які загинули на окупованій території Донецької та Луганської областей», – заявив Скібіцький.

За його словами, втрати російських військових підтверджені документально та є ще одним доказом участі регулярних сил Російської Федерації у бойових діях на Донбасі, попри спроби російського політичного та військового керівництва заперечити таку участь та приховати реальні факти їхньої загибелі на сході України.

Представник Головного управління розвідки також навів дані, згідно з якими в період з січня по вересень 2015 року на окупованих територіях Донбасу загинули 627 осіб особового складу 1 та 2 армійських корпусів окупаційних військ, ще 2155 осіб отримали поранення різного ступеня. Водночас він зазначив, що ця цифра стосується лише задокументованих випадків, насправді кількість загиблих окупантів може бути значно вищою.

Скібіцький зауважив, що українська сторона продовжує документувати факти загибелі росіян і має намір передати ці дані родинам загиблих, які часто не знають про долю своїх близьких. Він нагадав, що дані про загибель військовослужбовців у РФ засекречені.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *