ОСТАННІ НОВИНИ

Суд забирає в орендаря приміщення кінотеатру в центрі Львова, де торгують взуттям

|

Суд розірвав договір оренди майнового комплексу державного комунального підприємства «Кіновідеоцентр «Кассандра». Про це свідчить постанова Львівського апеляційного господарського суду від 21 січня, повідомляють Наші гроші.

Міцкевича

З 2001 року орендарем комплексу було ТОВ «Кіновідеомистецький центр дозвілля «Кассандра». Комплекс включав у себе приміщення кінотеатру ім. Лесі Українки на площі Міцкевича 6/7, а також обладнання (проектор, розподілювач, випрямлювач, підсилювач звуку).

За договором, орендар був зобов’язаний використовувати об’єкт призначенням – демонстрація кінофільмів та концертно-видовищної діяльності.

Фірма-орендар мала право передавати в суборенду частини комплексу тільки за погодженням із Управлінням комунальної власності Департаменту економічної політики Львівської міськради. Але фірма, отримавши відмови мерії щодо суборенди, все одно такі договори уклала.

У жовтні 2014 року перевірка приміщення показала, що його використовує фізособа-підприємець для магазину ювелірних виробів. У липні 2015 року у кінотеатрі вже торгували взуттям.

16 жовтня 2015 р. суд за зверненням Управлінням комунальної власності міськради вирішив договір оренди розірвати. «Кіновідеомистецький центр дозвілля «Кассандра» подав апеляцію, але програв.

Власником фірми є Василь Потапенко, який також є співвласником ТОВ «Живоцвіт», що веде ресторанну діяльність. Його партнером по «Живоцвіту» є Ярослав Портухай, син екс-депутата Львівської міськради від ВО «Свобода» Богдана Портухая.

Будинок кінотеатру ім. Лесі Українки збудований у 1909 році за проектом віденського архітектора Карла Майредера. Кінотеатр функціонував від 1946 р. до початку 1990-х років.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *