ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині оголосили конкурс для найкращих господарників

|

Понад 90 особистих селянських господарств Львівщини готові стати учасниками проекту «500 успішних сімейних господарств». Про це Львівському порталу повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Наталія Хмиз.

аграрій

«Ми розповідаємо громадам про фінансову підтримку та допомогу від інвесторів, а також про те, що усіх охочих безкоштовно навчатимуть як краще обробляти землю, які саджанці використовувати. Крім того, повідомляємо, що учасників проекту забезпечать посадковим матеріалом», – зазначила Наталія Хмиз.

За її словами, найголовніше, що селяни, власники паїв, отримають можливість самі обробляти землю і отримувати від цього прибуток.

«Метою проекту, насамперед, є розвиток селянських господарств Львівщини, а також залучення до співпраці молоді з аграрною освітою, вимушено переміщених осіб та демобілізованих учасників АТО», – наголосила Наталія Хмиз.

Зазначимо, що проект «500 успішних сімейних господарств», який  стартував у Львівській області наприкінці минулого року, полягає у тому, що 500 сімей запрошують до вирощування овочів та ягід на замовлення виробників. До проекту можуть долучитися всі ініціативні громади Львівщини. Власники наділів об’єднуватимуться у кооперативи, які своєю чергою укладатимуть угоди із підприємствами-замовниками вирощеної продукції.

Термін дії проекту – три роки. Протягом цього часу для ведення господарства планують залучити близько 1000 га землі, зокрема 200 га – у 2016 році.

Фото: www.espanarusa.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *