ОСТАННІ НОВИНИ

На Стрийській у Львові «виросте» забудова «регіоналів»?

|

На розі вулиць Стрийска-Сахарова незабаром з’явиться величезний житловий квартал із паркінгом, документація на яке була видана без згоди громади. Більше того, інвестором будівництва є компанія пов’язана із екс-регіоналами. Про це йдеться у депутатському зверенні УКРОПу на ім’я міського голови Андрія Садового, який має у своєму розпорядженні Львівський портал.

львівприлад

Так, 21 грудня 2015 року до 18 січня 2016 року Львівською міською радою анонсувалось громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території на розі вул. Стрийської – Академіка А.Сахарова у Львові, метою якого є реальне використання територій промислово-комунальної зони колишнього заводу (проданого-перепроданого) «Львівприлад», зміна цільового і функціонального її призначення і перетворення її на квартал багатоквартирної житлової забудови, з будівництвом сучасного офісного центру з багаторівневим паркінгом та іншими інфраструктурними об’єктами – бо прийшов черговий інвестор.

«Це громадське слухання планувалось провести формально та тихо, в тому числі і публічне представлення детального плану території на розі вул. Стрийської – А.Сахарова у м. Львові головним архітектором проекту Ю.Столяровим 11 січня 2016 року. Проте, ніким із посадовців не було озвучено, що двома сесіями Львівської міської ради від 19.06.2015 року та 30.09.2015 року вже були надані дозволи на виготовлення та затвердження проекту землеустрою щодо відведення та надання земельної ділянки на вул.Стрийській,48 з винесенням відповідних ухвал, новоявленому ТзОВ «Львів Стандартбуд» без будь-якого врахування громадської думки, а замовником даної містобудівної документації виступило управління архітектури департаменту містобудування Львівської міської ради, розробником — ДП ДІМП «Містопроект», – наголошують депутати.

Як наголошується, товариство з обмеженою відповідальністю «Львів Стандартбуд», яке вестиме це будівництво, створене навесні 2015 року. За даними відкритих джерел 25% ТОВ «Львів Стандартбуд» належить 29-річному Ярославу Марчуку, мешканцю міста Калуш, а 75% – кіпрській компанії POLLENTIA ENTERPRISES LIMITED, кінцевим бенефіціаром якої вказано громадянку Росії Людмилу Саламатіну.

«Як вбачається із ЗМІ, ця кіпрська компанія вже досить давно працює на українському ринку. Свого часу POLLENTIA ENTERPRISES LIMITED була серед засновників харківського ВАТ «Фінантех», яке на сьогодні вже ліквідовано.  Це акціонерне товариство відоме рейдерським захопленням Володимир-Волинської птахофабрики у 2009 році, а також тим, що головою наглядової ради товариства був Марк Добкін, батько колишнього голови Харківської ОДА Михайла Добкіна. Головою правління «Фінантеху», до ліквідації цього підприємства, був Григорій Соломанін, в місцевій пресі він згадується здебільшого як партнер Михайла Добкіна, пов’язаний з кримінальними колами. На вустах у всіх ім’я нового інвестора, могутнього київського мільярдера, екс-нардепа від Партії регіонів, відомого своєю антиукраїнською діяльністю Василя Хмельницького!», – додають у повідомленні.

Фото: wz.lviv.ua

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *