ОСТАННІ НОВИНИ

Юрій Бутусов: «Відставка Абромавичуса - це результат блокування президентом, прем'єром і Радою великої приватизації стратегічних підприємств»

|

Український активіст та редактор видання «Цензор.Нет» Юрій Бутусов про те, чому пішов у відставку міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус та до яких наслідків це призведе.

бутусов

«Відставка Абромавичуса – це результат блокування президентом, прем’єром і Радою великої приватизації стратегічних підприємств

Міністр економіки Абромавічус своєю відставкою сказав те, що бояться сказати інші міністри БПП – а їх начебто 11 в уряді.

Абромавічус розповів, що йде у відставку через незаконного тиску Ігоря Кононенко, одного з лідерів БПП, бізнес-партнера Петра Порошенка. Думаю, тепер питання про те, хто і з яких інтересів блокує приватизацію стратегічних підприємств будуть вичерпані. Кононенко, Порошенко і Яценюк раніше не зацікавлені у приватизації стратегічних підприємств. Ось тому провалені в парламенті 6 законопроектів про приватизацію.

А інкасатором всіх тіньових схем є Олександр Грановський – він же виконує і всі замовлення по судах. Шкода, про Гранівському ми поки не чуємо, але теж хтось із вищих чиновників перерве мовчання.

Петро Порошенко не будує систему управління, він будує систему відносин. І ці відносини іноді дають плюс, але замінити собою відсутність системи не можуть. І ось тоді відсутність системи б’є не тільки по всім нам, а й по президенту.

Запросили в уряд іноземця, щоб послати сигнал Заходу, що Україна модернізує економіку і відкрита для інвестицій.

А результат зворотний – подивився Абромавічус на нашу візантійщину, та й подав у відставку. Ця відставка – найсильніший удар по інвестиційному клімату в Україні. І тепер нам доведеться довго виправляти ситуацію.

А ось репутацію Кононенко – “сірого кардинала” і придворного олігарха вже ніщо не виправить. Це вже скандал на всю кар’єру.

І ще – президент серйозно розглядав в якості альтернативи Яценюку Карла Більдта. Цікаво, скільки буде терпіти Кононенко з його апетитами Більдт. Адже це ж корупція, Карл …

На порядок денний стає головне питання боротьби з інтересами близьких до влади олігархів – якщо Порошенко і Яценюк хочуть відмитися від скандалу, вони негайно приймуть рішення по приватизації стратегічних підприємств».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *