ОСТАННІ НОВИНИ

Польща дала Україні 100 мільйонів євро кредиту на розбудову прикордонної інфраструктури

|

Верховна Рада України ратифікувала міжурядову українсько-польську угоду про надання Україні 100 мільйонів євро кредиту. Ці кошти скеровуватимуться для фінансування проектів з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури, облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

__1454504693_613x469.7012987013_3_0

За ухвалення закону “Про ратифікацію Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги” у середу, 3 лютого, проголосували 242 народні обранці.

Згідно з угодою термін кредитування становить 30 років, відстрочка платежу та відсотків за користування – 5 років. Кредит надається під 0,15%. До слова, обсяг товарів польського виробництва, використаних у реалізації проектів, має бути не меншим ніж 60% від вартості контракту.

Варто зазначити, що реалізація міжурядової угоди дозволить привести прикордонну дорожню інфраструктуру на території Львівщини до європейських стандартів. Це також надасть змогу повноцінного функціонувати таким міжнародним пунктам пропуску як Грушів-Будомєж, Смільниця-Косценко, Угринів-Долгобичув.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *