ОСТАННІ НОВИНИ

Вчора у зоні АТО поранили двох українських військових

|

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, 2 – було поранено. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

mini_354bc2027aa7d6c8da0d55a1f5607ddf

Як розповів речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, на Луганському напрямку вчора було абсолютно спокійно.

Що стосується Донецьккого напрямку, то тут зберігається неспокійна обстановка по всьому фронту. «На північній околиці Горлівки та в Пісках противник використовував важке озброєння – 82-мм та 120-мм міномети. При цьому було випущено кілька десятків мінометних мін», – пояснив Мотузяник.

І додав, що у трьох місцях (сел. Луганське, с. Дача, Авдіївка) наші позиції були обстріляні снайперами противника.

«Місце найбільш активних бойових дій – околиці  Горлівки (Зайцеве, Майорськ, Новгородське), де противник вів щільний вогонь практично цілодобово», – наголосив він.

Водночас він повідомив, що із 3 лютого роботу КПВВ «Зайцеве» буде тимчасово призупинено. «Це рішення Штабу АТО та Донецької ОВЦА пов’язане з регулярними обстрілами прилеглої території з боку НЗФ», – пояснив Мотузяник.

За його словами, в районі Авдіївки НЗФ відкривали вогонь як зі східного, так і з південного напрямків.

Також на околицях Горлівки та Донецька під ворожий обстріл потрапили наші позиції на другій лінії оборони.

«Противник кілька разів порушив режим тиші у Мар’їнці. Зокрема, по наших військових вів вогонь ворожий снайпер. Також поблизу с. Пищевик відбулося бойове зіткнення сил АТО з бойовиками. Бій тривав близько 1 години, після чого ворожа ДРГ відступила на схід», – зазначив Мотузяник.

Фото: volynnews.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *