ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові директор за гроші підприємства орендував собі квартиру

|

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем директору дочірнього підприємства однієї з Національних акціонерних компаній. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

гроші за кордоном

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України, правоохоронці встановили, що 62-річний киянин, директор дочірнього підприємства однієї з Національних акціонерних компаній, перераховував завищені суми коштів за оренду квартири у Львові, чим завдав підприємству значних збитків.

Так, за умовами колективного договору, вартість оренди житла для директора підприємства не повинна була перевищувати розміру двох мінімальних заробітних плат, у той час як насправді підприємство щомісяця перераховувало за оренду квартири п’ять тисяч гривень. Таким чином від липня 2010 року підприємству було завдано збитків на суму майже 160 тисяч гривень.

Орендована трикімнатна квартира, у якій директор мешкав 45 місяців, розташована неподалік центру Львова – на вулиці Івана Франка.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скерований на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує зловмиснику – позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльність на строк до трьох років та штраф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *