ОСТАННІ НОВИНИ

Спалах лихоманки Зіка є надзвичайною ситуацією, – ВООЗ

|

Всесвітня організація охорони здоров’я вважає нинішній спалах лихоманки Зіка у країнах Південної та Північної Америки надзвичайною ситуацією. Про це заявила в Женеві генеральний директор ВООЗ Маргарет Чень, підводячи підсумки наради членів комітету ВООЗ з надзвичайних ситуацій, повідомляється на сайті ВООЗ, пише УНІАН.

215

«Члени комітету зійшлися на думці, що нинішня ситуація відповідає умовам надзвичайного стану, що викликає стурбованість у світі», – сказала вона.

Гендиректор ВООЗ зазначила, що потрібні скоординовані кроки міжнародного співтовариства у боротьбі з цією недугою і проведення відповідних досліджень.

Експерти дійшли висновку, що випадки мікроцефалії являють собою виняткову загрозу для громадської охорони здоров’я не тільки в Південній і Північній Америці, але і в інших частинах світу.

«Я прийняла цю пораду, і оголошую, що нещодавні випадки мікроцефалії та інші неврологічні аномалії в Латинській Америці, слідом за аналогічними випадками у Французькій Полінезії в 2014 році, являють собою надзвичайну ситуацію для громадського здоров’я в світі», – зазначила Чень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *